Helyszín

Megközelítés

A Rendezvénynek a Zsolnay Kulturális negyed ad otthont, melynek megközelítéséről a Zsolnay Kulturális Negyed oldalán tájékozódhat.

Rendezvény helyszínek

A konferencia a Zsolnay Negyed E78 épületében kerül megrendezésre, melyet a Zsolnay Negyed térképén 01 számmal jelöltünk.

A pénteki gálavacsorának a Zsolnay Étterem ad helyszínt, mely a térképen 02 számmal jelöltünk.

A szállást igénylő résztvevőink a Zsolnay vendégházban kerültek elszállásolásra, mely 03 jellel található a térképen.

A szombati ebédre a Parkolóház mellett tlaálható ROOM Bisztróban kerül sor, mely a térképen É betüvel került jelölésre.

A tájékozódást a Zsolnay Negyedben információs táblák segítik.

térkép

Zsolnay Kulturális Negyed

A Zsolnay Kulturális Negyed a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt legnagyobb beruházása volt, mely a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra területének nagy részén épült 2 év alatt. A több mint 11 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően új életre kelt a porcelánmanufaktúra 5 hektáros területe.

A Közép-Európa egyik legnagyobb gyárépületegyüttes rehabilitációja során megvalósuló kulturális negyed tartalmilag négy részre tagolódik. A Míves negyed legfontosabb elemei a Zsolnay családdal és történettel kapcsolatos kiállítás, Winkler Barnabás egyedülálló Rózsaszín Zsolnay kiállítása, valamint a Sikorski-házban kiállított Gyugyi-gyűjtemény. Ezekhez
kapcsolódik a felújított Zsolnay-mauzóleum, az Alkotó- és Inkubátorház, valamint a Kézművész utca üzletsora. A Zsolnay Negyedről részletes információkat az intézmény honlapján talál.

A konferenciára regisztrált résztvevők a konferencia két napján térítésmentesen tekinthetik meg a Zsolnay Negyed állandó kiállításait.

E78 épület

Az E78 a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvaráról nyíló épület múlt és jövő egysége. A korábban
itt álló Pirogránit égetőcsarnok helyén létrejött rendezvényterem a modern és a műemlék gyárépületek illesztésével nemcsak programjait, de magát a helyszínt tekintve is igazi különlegesség. Az E78 (mely elnevezés az épület eredeti, a Zsolnay család idején kapott jelzését viseli) egy igazi multifunkcionális ház. Koncertek, színházi- és ismeretterjesztő előadások mellett konferenciáknak ad helyet.