Felhívás – Call for Paper

For english version click here

A Sopianae Egyesület a Europe Direct Baranya Megyei Európai Információs Pont és a Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata szakmai védnökségével Fiatalok EUrópában címmel konferenciát rendez Pécsett.

 A konferencia célja a tudományos alapokon nyugvó, tudományágak közötti párbeszéd elindítása az Európai Unió és a csatlakozás előtt álló országok fiatal értelmisége körében. A tagországokban élők pontos ismeretekkel rendelkeznek az Unió adottságairól, a csatlakozási szándékkal rendelkező országok fiataljai pedig új szemlélettel járulhatnak hozzá a két oldalú, de közös célú kommunikációhoz. A közös munka eredményeként, az eltérő szemszögből megközelített problémákat szintetizálva, közelebb juthatunk az egységes és még jobb, közös Unió megteremtéséhez.

A rangos szakmai plenáris és szekció előadások lehetőséget teremtenek a doktorandusz hallgatók és fiatal kutatók számára kutatási területük bemutatására, ami mellett a kulturális, szabadidős programok színesítik a kétnapos rendezvényt.

A Konferencia 2015. november 13.–14. között kerül megrendezésre, Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A programmal kapcsolatos részletes információk, valamint a regisztrációs űrlap a www.fiatalokeuropaban.hu honlapon érhető el.

A konferencia fővédnöke:

 • Dr. Navracsics Tibor Ph. D., az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa
 • Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára

A konferencia védnökei:

 • Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke
 • Dr. Horváth Zoltán Ph. D., Baranya megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja
 • dr. Őri László, Pécs MJV alpolgármestere
 • dr.Cseporán Zsolt, a PTE Doktorandusz Önkormányzat elnöke

A konferenciára tisztelettel meghívjuk a téma iránt érdeklődő kollégákat, szakértőket.

A regisztráció során a könnyebb kommunikáció érdekében a jelentkezőknek meg kell adniuk az elérhetőségi adataikat, amiket bizalmasan kezelünk.

A regisztráció mellett az info@sopianae.com e-mail címre el kell küldeni egy 2500–4000 karakteres absztraktot, az előadás nyelvétől függően magyar vagy angol nyelven (egyéb módon beadott absztraktot nem tudunk befogadni), amivel együtt válik a jelentkezés érvényessé.

A regisztráció határideje: 2015. november 2.

Részvételi díj:

 • Konferencia teljes idejére (szállás, gálavacsora, reggeli, ebéd, programok)
  • Bruttó 10 000 Ft (Early birds regisztráció: október 18.-ig 8 000 Ft)
 • Konferencia teljes idejére szállás nélkül (gálavacsora, reggeli, ebéd, programok)
  • Bruttó 6 000 Ft (Early birds regisztráció: október 18.-ig 5 000 Ft)
 • Egynapos részvétel (gálavacsora / ebéd, programok)
  • Bruttó 3 000 Ft (Early birds regisztráció: október 18.-ig 2 500 Ft)

Minden absztraktot lektorálási folyamatnak vetünk alá. Amennyiben az absztrakt nem felel meg a tudományosság alapvető kritériumainak, úgy a jelentkezést nem tudjuk elfogadni.

A regisztrációs folyamat utolsó állomása a részvételi díj befizetése a megadott határidőig. Felhívjuk figyelmüket, hogy a részvételi díj befizetése nélkül jelentkezésüket nem áll módunkban elfogadni!

Amennyiben a szerző a konferenciakötetben publikálni kívánja kutatását, a formai követelményeknek megfelelő tudományos cikket legkésőbb 2016. január 31-ig kell elküldenie az info@sopianae.com e-mail címre. A tanulmányokat abban az esetben tudjuk befogadni, ha a jelentkező csatol egy lektori szakvéleményt, melyet tudományágának megfelelő PhD-, vagy DLA-fokozattal rendelkező, általa felkért szakember írt. További feltétel a kitöltött és aláírt szerzői nyilatkozat feltöltése is. Ezeket a dokumentumokat a Konferenciakötet menüpontban találja.

Az elfogadott, lektorált tanulmányokat nyomtatott konferenciakötetben publikáljuk, melyben az ajánlást adó lektorok neveit is feltüntetjük.

 Az absztrakttal és a tanulmánnyal szemben támasztott formai követelményeket jelen felhívásunkkal együtt hirdetjük meg. (A lektori vélemények, felkérő levelek és a szerzői nyilatkozat űrlapjai is elérhetőek a honlapon.)

Hangsúlyozzuk, hogy csak olyan előadás anyagát áll módunkban megjelentetni, amelyet a szerző a konferencián előadott!

A konferenciával kapcsolatos kérdéseket az info@sopianae.com e-mail címen, vagy a www.fiatalokeuropaban.hu honlap Kapcsolat menüpontjában lehet feltenni.

Pécs, 2015. szeptember 14.

Haffner Tamás
elnök

Melléklet:
Konferencia felhívás
Az ABSZTRAKT formai követelményei
Tájékoztató az Absztrakt bírálati szempontjairól
Absztrakt sablon