Lájkold Facebook oldalunk!

Egyesületünk aktuális programjaival kapcsolatban Facebook oldalunkon talál információkat.

Partnereink

Europe Direct Baranya Megyei Európai Információs Pont

Baranya Megyei Európai Információs Pont az Európai Bizottság több mint 500 irodából álló Europe Direct elnevezésű, nemzetközi információs hálózatának tagja, 2000. május 12-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Pécsett. Az elmúlt 10 évben az iroda önálló, célcsoport-orientált EU-kommunikációs tevékenységet folytatott, alapvető feladatai közé tartozik a közvélemény teljes körű, naprakész és hiteles tájékoztatása hazánk európai uniós tagságáról, az Európai Unió szakpolitikáiról, a bővítési folyamat aktuális kérdéseiről. Az iroda az ügyfélszolgálati tevékenységre, az interaktív célcsoport-orientált rendezvényekre, illetve a médiakommunikációra helyezi a hangsúlyt. A fiatalok az EU-kommunikáció szempontjából legfontosabbnak tekinthető kiemelt célcsoport, társadalmi, demográfiai jellemzői, a lakosság egészénél magasabb iskolázottsága, valamint a lakossági átlagot messze meghaladó idegennyelv-tudása miatt. A fiatal korosztály a lakosság egészénél jobban érdeklődik az EU kérdései iránt, és hajlandó aktívan keresni az információt.

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Pécs számára páratlanul izgalmas lehetőséget teremtett az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” cím elnyerése, mely számtalan programján túlmenően olyan nagyberuházásokhoz juttatta a várost, mint a fizikai kiterjedésében és szellemi egyediségében példátlan Zsolnay Negyed, vagy a reprezentatív megjelenésű, kifinomult minőségű, multifunkcionális épület, a Kodály Központ. Pécs MJV Önkormányzata 2010-ben úgy határozott, hogy az új intézményeket, valamint a város történetét meghatározó világörökséget, a Cella Septichora Látogatóközpontot és az Ókeresztény Mauzóleumot, majd a belvárosban működő Pécsi Művészetek és Irodalom Házát a világhírű szellemi előd, Zsolnay Vilmos nevét magában hordozó Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. kezelésébe adja. Egyesületünk 2010 óta működik együtt A Zsolnay Örökségkezelővel, aki 2014 óta a Sopianae Kulturális Egyesület tagságát is erősíti.

Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzat

A Pécsi Tudományegyetemen működő Doktorandusz Önkormányzat (PTE DOK) Magyarországon az elsőként létrejött felsőoktatási intézményi szintű doktorandusz érdekképviseleti szervezet: 2012. szeptember 1-jével kezdte meg működését, majd a 2012. november 15. napján tartott szenátusi ülésen a Pécsi Tudományegyetem legfőbb szerve elfogadta a Doktorandusz Önkormányzat Alapszabályát, keretet adva és legitimizálva a szervezet létezését.

A PTE DOK jellegét tekintve az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat működéséhez hasonlatos, amennyiben nem karonként, hanem összegyetemi szinten látja el érdekképviseleti tevékenységét. Mindezek mellett egy alulról építkező, demokratikus felépítésű szervezet.

Külügyi és Külgazdasági Intézet

A Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) 2014. július 31-én alakult meg a Magyar Külügyi Intézet (MKI) jogutódaként, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kutatóintézeti és agytröszt feladatokat ellátó háttérintézményeként. A KKI a magyar külpolitikai prioritásokat lefedő, aktív kutatási tevékenységet végez. Kutatói és elemzői, valamint külső szakértői nyilvános, illetve nem nyilvános elemzésekkel, tanulmányokkal, szakmai anyagokkal vannak jelen a magyar tudományos életben, illetve segítik a KKM és eseteként a Kormány munkáját. Az inntézet gondozásában jelenik meg Magyarország egyetlen külpolitikai szakmai folyóirata, a negyedévente megjelenő Külügyi Szemle, illetve a Foreign Policy Review és az Európai Tükör című kiadványok.

A KKI a konferencia 3 legjobb tanulmányát megjelenteti a Külügyi Szemlében.